Dan | Čas | Aktivnost |
---|---|---|
DAN 1 | 11:00 – 14:00 |
|
DAN 2 | 09:00 – 13:00 |
|
DAN 3 | 09:00 – 12:00 |
|
DAN 4 | 09:00 – 13:00 |
|
DAN 5 | 11:00 – 14:00 |
|
Pogoji za pristop k izobraževanju
Ni pogojev za pristop.
Bi se želeli prijaviti na to izobraževanje?
Seznam razpisanih izobraževanj s termini je na voljo na spletni strani pod zavihkom aktualna izobraževanja in v koledarju izobraževanj. Če med ponujenimi programi ne najdete ustreznega, nam pošljite povpraševanje na e-poštni naslov cvu.fs@um.si. Na vaše povpraševanje bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.
red. prof. dr. Bojan Dolšak

je predstojnik Katedre za konstruiranje in oblikovanje na Fakulteti za strojništvo Univerze v Mariboru. Pedagoško in raziskovalno se posveča različnim vidikom sodobnega računalniško podprtega integriranega razvoja izdelkov, ki imajo skupni cilj zagotoviti izpolnjevanje najrazličnejših kriterijev in pričakovanj končnih uporabnikov. Z inkluzivnim oblikovanjem se je prvič srečal leta 2014 v okviru sodelovanja na Evropskem projektu ErgoWork. Od takrat principe inkluzivnega oblikovanja vključuje v pedagoški proces, hkrati pa na tem področju tudi raziskuje. Je avtor učbenika »Ergonomski vidiki razvoja izdelkov«, v katerem je eno poglavje namenjeno tudi predstavitvi inkluzivnega oblikovanja.

doc. dr. Jasmin Kaljun
je vodja magistrskega študijskega programa Inženirsko oblikovanje izdelkov na Fakulteti za strojništvo Univerze v Mariboru. Njegovo raziskovalno in pedagoško delo je usmerjeno v uvajanje kreativnih pristopov k oblikovanju in razvoju izdelkov, ki temeljijo na ergonomskih in estetskih principih ter se opirajo na računalniško podprto oblikovanje in konstruiranje. Poseben poudarek daje implementaciji naprednih metodologij razvoja izdelkov, ki temeljijo na principih inkluzivnega oblikovanja, uporabniško usmerjenega oblikovanja, kreativnega razvoja novih izdelkov in inženirskega oblikovanja. Je soavtor univerzitetnega učbenika »Ergonomski vidiki razvoja izdelkov«, ki med drugim obravnava tudi področje inkluzivnega oblikovanja.